TARİHÇE

2010 yılında kurulan Sunpex Trading Ltd., Sun Şirketler Grubu’na ait bir işletmedir. Sunpex Trading Ltd. hızlı tüketim ürünleri, ithalat, pazarlama ve dağıtım üzerine uzmanlaşmış bir kuruluştur. Dağıtımını üstlendiği ürünleri, KKTC’e  geneline kendi imkanlarıyla  pazarlamakta ve dağıtmaktadır. Sunpex Trading Ltd., 2000 m² ambar, 1150 palet kapasiteli raf sistemi ve 850 m³ derin dondurucu ve soğuk hava deposuna sahiptir.  Sunpex Trading Ltd. hızlı tüketim mallarının pazarlanmasında ve satışında uzmanlaşmış güçlü ve tecrübeli satış ekibi sayesinde KKTC genelinde  yaklaşık dokuz yüz noktaya ulaşmaktadır.

2010 yılında on sekiz personelle bu faaliyet sahasına giren Sunpex Trading Ltd., personel sayısını  üç yılda yüzde altmış altı artırarak kurumsallaşma ve profesyonelleşme yönünde büyük adımlar atmıştır.  Sunpex Trading Ltd. sadece üç yılda, yirmi dört markanın bayiliğini almayı başararak piyasada gelecek vaadeden bir firma olduğunu kısa bir sürede kanıtlamıştır.

Sunpex Trading Ltd.’in örgütsel hedefleri açısından, nicel büyüme kadar nitel değerler de önem arz etmektedir. Birlikte çalıştığı iş ortaklarının memnuniyeti, değişen teknolojiye uyumlu pazarlama, kaliteli hizmet, doğru zamanda, doğru miktarlarda ürün teslimatı gibi konular Sunpex Trading Ltd. ‘in nitel hedefleri arasında yer almaktadır.

Sunpex Trading Ltd.’de siparişlerin alınma safhasından, dağıtımın organizesi, stok ve finansal işlemlerin kontrol ve takibi tamamen elektronik ortamda gerçekleştirilmektedir. Sahip olunan bilgi sistemi teknolojisi sayesinde genel satışlar, stoklar, bölgesel satış analizleri, pazarlama elemenlarının etkinliği gibi konularda hızlı raporlama sistemine sahiptir.